Nyheter

Finska Friends & Brgrs öppnar i Köpenhamn

Finska burgarrestaurangen Friends & Brgrs som finns på ett par olika ställen runt om i Finland expanderar och nästa ställe på kartan man riktar skutan till är Köpenhamn.

Än har man dock inte spikat exakt datum men planen är att öppna i slutet av månaden. Vi ställde frågan till gänget bakom varför just Köpenhamn och fick följande svar:
”Förra året började vi kolla på olika städer i Norden. Köpenhamn låg högt uppe på listan från början, eftersom staden har en bra matkultur och det finns ett växande intresse för burgare. I början av året fick vi nys om ett centralt läge på Ströget, och vi nappade direkt!”

Vi frågade även om man hade några planer på att öppna i Sverige, och det har man. Man tror både att det finns plats för restaurang som dem och att det kommer bli större stad som Stockholm eller Göteborg.

Friends & Brgs malet sitt eget kött, kör trippel-friterade pommes och och från och med början av månaden har man även eget bageri i alla sina restauranger. Vi på Allt om Burggare ser fram emot att testa!


Taggar: Friends & Brgs
 

Pierre Orsander


Designer och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™

Kommentarer till inlägg