Nyheter

Burgartävling hölls i Köpenhamn under helgen

Bild: Burgerimperiet

Våra danska vänner Burgerimperiet höll i helgen tävlingen ”Den Store Burgerbattle” i Köpenhamn tillsammans med Kødbyens Mad & Marked som gick ut på att hitta den ultimata hemmalagade burgaren.

Detta var premiär för tävlingen i år, men Burgarimperiet svarade till oss att man helt säkert kommer göra det igen nästa år med samma antal lag och likaså en panel bestående av domare. Däremot planerar man att skruva lite på några parametrar exempelvis med några inledande heats eller liknande beroende på antalet deltagare i tävlingen.

Det var 6 stycken lag som kämpade, och varje lag hade max 2 personer där de skulle laga deras burgare i 10 exemplar på tiden som var utsatt till tävlingen. Först skulle lagen göra 4 burgare till domarpanelen som bestod av professionella kockar och burgarälskare. Sedan skulle det göras burgare till den burgarsugna publiken. Och även om gränsen var på 10 var det många som tog med att göra ännu fler burgare för att låta fler smaka.

Vinnaren var ”Brioche & Confit” (Brioche-bröd med confiterad anka). Vinnarna vann en ståplats på en lördag nästa år till ett värde av 2500 DKK på Kødbyens Mad & Marked, för att få sälja sin burgare.

Burgerimperiet berättade till oss att de kommer att evaluera hur de ska göra tävlingen ännu större och bättre till nästa år.

Blev du sugen på burgare? Vi också.


Taggar: BurgerbattleBurgerimperietKödbyens Mad & MarkedKöpenhamn
 

Pierre Orsander


Designer och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™

Kommentarer till inlägg