Recensioner > Stockholm

Barrels

Bland smågatorna i Gamla Stan i Stockholm hittar man Barrels Burgers & Beer, ett ställe väl omtalat för sina schyssta cheeseburgare av stockholmarna själva.

Med ett sådant rykte måste ju även en malmöit göra ett besök, vilket undertecknad även gjorde – och blev lika nöjd.

Miljön

Miljön på Barrels Burger & Beer är rätt mörk och mysig, upplyst av en bra mängd lampor runt om i lokalen. Upphöjda bord finner man många här, förutom i baren i sig.

Burgaren

Burgaren i sig som beställdes in består av dubbla puckar på 120g styck med en fin stekyta, och var saftig och hade en fin jämn mediumsteknink. En trevlig crust fanns även på puckarna.

Tillbehören

Fin smältegenskap på på osten vilket gör det till en krämig och ostig upplevelse tillsammans med majonäsen som även fanns i denna burgare. Även silverlök, pickad gurka dijonsenap och ketchup finns att hitta i burgaren. Trevliga kombinationer av smaker tillsammans som funkar väl i samband.

Sammanfattning

Burgaren i sig var saftig, ostig och god och hade en trevlig crust på ytan. En mängd tillbehör bestående av såser och även lite picklad gurka och lök gör att den får lite sälta och syrlighet. En bra burgare om man är i Gamla Stan i Stockholm och letar mat, eller en burgare generellt i Stockholm.

Sen märks det såklart att man är i Stockholm. 139kr för en dubbel cheeseburgare. Det är alltså inte bara burgaren som är saftig utan även prislappen.

Dubbel Barrels

139
8.4

Kött

8.5/10

Bröd

8.5/10

Innehåll

8.5/10

Helhet

8.0/10

Pros

  • Bra saftighet och crust på kött
  • Fint bröd

Cons

  • Ganska dyr burgare

Taggar: Barrels
 

Pierre Orsander


Designer och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™

Kommentarer till inlägg